Shrink wrap

Što je shrink wrap?

Termoskupljajuća folija (eng. shrink wrap) je po kemijskom sastavu polietilen (PE) niske gustoće u obliku folije. U današnje vrijeme, uz ostale izvrsne karakteristike, ima široku primjenu zbog ekološke prihvatljivosti.

Karakteristike materijala su žilavost, otpornost na kidanje, kiseline i alkalije.
Upravo ta karakteristika daje  foliji izuzetnu čvrstoću i napetost.

Ono što našu Premium shrink wrap foliju čini posebnom je vrlo visoka kvaliteta proizvoda zbog maksimalne količine UV inhibitora po težini (6%) koji ne samo da štite od štetnog djelovanja UV zraka već i sam shrink wrap čine izuzetno postojanim. Kod nabave shrink wrapa morate biti sigurni da se radi o 100% čistom materijalu, jer se radi smanjenja cijene na tržište često ubacuju folije od reciklirane smole ili se stavlja nedovoljno UV inhibitora. I jedno i drugo značajno smanjuje njezinu efikasnost.

Primjena shrink wrap folije

U MARINAMA – U SUHIM MARINAMA I NA MORU

Termoskupljajuće folije koriste se za:

  • zaštitu plovila pri zimovanju i transportu
  • izradu hangara za remont i bojenje plovila

U GRAĐEVINARSTVU

Termoskupljajuća  folija u građevinarstvu se koristi za zaštitu objekata (kuća, zgrada) pri gradnji (oblačenje građevinskih skela).

U INDUSTRIJI

Zaštita industrijskih kotlova i strojeva pri transportu i skladištenju
Termoskupljajuća folija  je vodootporan, kod prekomorskog transporta idealna je zaštita od agresivnog utjecaja morske vode i jakih vjetrova. Shrink wrap folije u svom sastavu imaju UV inhibitore i tako daju izvrsnu zaštitu kod dugotrajnog skladištenja. Izrađujemo hangare od metalnih cijevi i shrink wrap folije. Ugrađujemo ozračnike i vrata. Takvi hangari mogu poslužiti i kao radni prostor.

Pjeskarenje velikih metalnih kotlova
Kad je iznimno važno omogućiti kontrolirane uvjete i kontinuirani rad (neovisno o vremenskim uvjetima).